yerba mate z palo santo

Yerba mate – król jest jeden! [TOP 1]

yerba mate spożywana u mnie w domu od lat. Temat zapoczątkował pan Cejrowski, który zawsze coś siorbał – i mówił, że smaczne.

Yerba Mate z Guarana i jagodami goi. Zielona mate zazwyczaj bez patyczków – łagodny smak bez goryczki znanej z innych jerbatyków.

Jeśli kupujesz czystą100% jerbę, pamiętaj, że możesz dodać swoje składniki i zalać wodą do 80’C. Najlepiej smakuje w połączeniu z ziołami i suszonymi owocami.

Fajne smaki yerba mate:

  • mate z owocami (porzeczka, aronia, guarana, miłorząb japoński, trawa cytrynowa, mięta, nagietek)
  • mate z naturalnymi dodatkami (jarzębina, kora catuaby, kora muira puama, ginkgo biloba, lapacho)
  • mate z ziołami (sarsaparilla, nagietek, trawa cytrynowa, mięta)
  • mate na słodko (truskawki, nagietek, płatki róży)
  • mate słodka goryczka (truskawka, trawa cytrynowa, mięta)
  • mate delikatne (guayusa, jaśmin)
  • mate z dodatkiem konopi oraz piołunu(a także: trawa cytrynowa, mięta, werbena cytrynowa)

Ciekawostka: Verde Mate Coffee – czyli napar z dodatkiem kawy mielonej najlepiej smakuje zalany GORĄCYM MLEKIEM! tak samo idealnej komponuje się mleko z yerbą prażoną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.